Draghi Sonrası Euro/Dolar

Dün açıklanan ECB faiz kararlarında değişim yapılmamasına karşı faiz beyanatından sonra açıklamalarda bulunan ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları özellikle EUR/USD paritesinden dalgalı bir hareket yaşanmasına neden oldu.

Yaptığı konuşmada özellikle enflasyon konusuna vurgu yapan Drahgi, döviz kurların politika hedeflerin dahilinde bulunmadığını ama yinede değerli Euro'nun enflasyon ve büyüme önünden engel teşkil ettiğini bildirdi. Merkez bankasına güvenin sağlanmasını önemli olduğunun altını çizen Draghi, yapılan görüşmenin Haziran ayına dair bir hazırlık nitelinde olduğunu ve verilerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Açıklama sırasında, 5 Haziran'da yapılacak olan yapılacak olan toplantıda gelebilecek politika ve mevduat faizlerinde indirim veya yeni bir parasal genişlemeye yapılabileceğine dair beklentiyle birlikte Euro'nun değer kaybettiği görüldü.


Açıklama sonrasında gelen satışların çok sert olmaması paritenin halen gücünü kaybetmediğini gösterir nitelikte olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde ivme kazanamayan enflasyon ve işsizlik verilerin devam etmesi paritenin yukarı yönde kazandığı gücün azalmasına neden olabilir ve 1.3950 - 1.3690 aralığında hareketlerin, önümüzdeki toplantıda alınacak kararlara kadar devam ettiğini görebiliriz.


Yorumlar