USD/TRY Fiyatında Yaşanan Sıkışma

USD/TRY Fiyatında Yaşanan Sıkışma

Günlük olarak 2.39 seviyelerinden başlayan düşüş trendini geçtiğimiz hafta kıran ve kırılmadan sonra geri dönüş hareketinde tamamlayan Dolar / Lira paritesinden 2.06 bölgesinden başlayan ve 2.08 yakınlarından bulduğu destek ile devam eden yeni bir yükseliş trendinin hakim olduğu görülmektedir. Kırılma öncesinde MACD göstergesi ile fiyat arasından yaşanan uyumsuzluktan sonra MACD’nin halen pozitif bölgeye geçmemiş olması dikkat çekici, ilerleyen süreçte MACD’nin pozitif bölgeye geçmesi durumunda alış baskısında da artış görülebilir.

USD/TRY fiyat grafiği daha yakından incelendiğinde ise fiyatın, özellikle Mayıs ayı ortasından sonra sıkışma içinde olduğu görülmektedir. 2.1529 seviyesinden başlayan düşüş trendiyle 2.0616 seviyesinden başlayan yükseliş trendleri arasından sıkışma yaşayan Dolar / Lira paritesinde yaşanabilecek bir kırılma  parite üzerindeki hareketliliğin artmasına neden olabilir. Bu kapsam 2.1072 / 2.1180 aralığı ve üzerinden yaşanabilecek bir hareket alış pozisyonlarından artışa, 2.0880 / 2.0790 aralığında ve aşağısında görülen bir fiyatta satış baskısından artışa neden olabilir.


Genel tablo itibariyle, 2.39 düşüş trendinin kırılmış ve kırılan trende geri dönüş hareketinin yaşanmış olması, kırılmanın yukarı yönde olabileceğinin öncü dayanakları olsa da eşkenar üçgen formasyonunun kırılma yönü konusunda gösterdiği kararsızlıkta dolayı, kırılma yaşanmadan alınabilecek pozisyonların yakından takip edilmesi faydalı olacaktır.



Yorumlar